Kort lontje?

Kort Lontje

Je voelt je regelmatig boos op anderen. Probleem is dat je je niet altijd kunt beheersen. Je reageert te fel tijdens overleggen, voelt je snel persoonlijk aangevallen. Je drukt je eigen wil te veel door. Mensen luisteren niet naar je punt omdat ze afhaken op je toon. Je wilt leren je woede uitbarstingen in werk- of privésituaties te beheersen en op te komen voor dat wat belangrijk is voor je zonder je controle te verliezen en in conflict te komen of angst op te roepen bij mensen om wie je geeft of met wie je samenwerkt.

Waar kunnen we aan werken:

Werkwijze

– Positiever over jezelf en anderen denken;
– Klachten over burn-out, stress en spanning;
– Open en respectvol voor jezelf leren opkomen;
– Je relaties met collega’s of gezin verbeteren;
– Je grenzen aangeven en die van anderen accepteren;
– Jezelf acccepteren, minder jezelf moeten bewijzen;
– Ontspannen in stressvolle situaties;
– Je zelfvertrouwen en eigenwaarde;
– Je emotionele uitbarstingen herkennen en controleren;
– Het effect van je gedrag op anderen leren begrijpen.

De training of coaching is praktisch en actief. Je oefent veel en krijgt elke lesdag of sessie een praktijkopdracht mee om mee te oefenen. Zo vergroot je je bewustzijn over je eigen gevoelens, gedachten en gedrag en de oorzaken van je agressie. Je leert stap voor stap om in spanningsvolle situaties rustig te blijven, respectvol te reageren, effectiever oplossingen te vinden en je persoonlijke grenzen aangeven. Je leert je kracht en macht in te zetten in dienst van je hart. Je agressie te verbinden met liefde.

Voor wie

Onderdelen

Voor iedereen die wil leren de eigen gevoelens van boosheid en agressie te beheersen in de (professionele) omgang met anderen. De training is heel geschikt wanneer relaties verstoord geraakt zijn door te emotioneel gedrag.
theorie en praktijkoefeningen rondom: ontspanning, spanningscontrole, gedachten sturing (RET), assertiviteit, communicatie en feedback, lastige gesprekken voeren. Ik ontwikkel en geef deze training samen met Ynze Alkema.